divendres, 27 de setembre del 2013

Bookiwi és una ESTAFA: prop d'un 40% d'estudiants sense llibres

Des del SEPC de l’institut Jaume Callís de Vic denunciem profundament l’empresa Bookiwi per les greus deficiències en el seu “servei” de reutilització de llibres del nostre institut “prestat” aquest inici de curs, que ha resultat prop d'un 40% d’estudiants del centre sense els llibres reutilitzats que havíem demanat a Bookiwi, segons dades que hem recollit. Aquestes estudiants que no hem rebut part o la totalitat dels llibres, hem sigut informades més d’una setmana després de l’inici de curs, que ens retornaran els diners –si els ho demanem en el termini de 7 dies havent-los de facilitar el nostre compte corrent- i que ens espavilem a comprar-los al que ells anomenen “cualquier liberería de la calle”, nous i més cars, òbviament.

Aquest fet, a part d’afectar en gran mesura a la qualitat de l’educació durant aquest inici de curs, ha fet perdre la confiança en un sistema de reutilització de llibres que aquesta empresa ha desmuntat no només a nivell d’institut, sinó que afecta tota la xarxa d’instituts on Bookiwi s’ha expandit. Un cop més, una empresa privada, ha deslluït una bona idea per a una educació popular, un model ecològic i econòmic, fos o no aquesta la seva intenció quan van oferir serveis que no era capaç de satisfer amb tanta demanda.

La comunicació entre Bookiwi i les estudiants també ha estat pèssima: llargues cues per donar els llibres del curs anterior i els dies –pocs- que van respondre dubtes, molts minuts d’espera amb la bústia de veu a les trucades, correus electrònics no respostos ràpidament ni sobre tot el que se’ls preguntava... i tot això preferent o únicament en castellà. També alguns llibres d’anglès reutilitzats són en l’edició en castellà, i no en la catalana.

Per tot això, advertim a tots els instituts i AMPAs que vulguin contractar aquesta empresa, donem suport a totes les denúncies que puguin tenir lloc contra el mal servei de Bookiwi, i assenyalem aquesta empresa com el que és, una ESTAFA.

En aquest sentit, també impulsem que es denunciï la pàgina de Bookiwi al Facebook com a estafa, ja que, a més, no s’ha efectuat cap descompte per posar “m’agrada” en aquesta pàgina tal com s’anunciava en el lloc web de Bookiwi. També en el Facebook, animem a expressar aquesta opinió a la pàgina “Qué piensas de Bookiwi” (i també en castellà) i a participar a la pàgina Afectats per Bookiwi.

Des del SEPC Jaume Callís creiem que de cara els propers cursos, és possible una alternativa portada des del propi institut (sigui per alumnes, mares i pares...), autogestionada, almenys abans que tornar a contractar Bookiwi o qualsevol altra empresa sense garantia que no torni a ser el mateix fracàs.

Que no els surti gratuït!

2 comentaris:

  1. Plenament d'acord amb aquesta opinió. Des del Institut Baix Montseny de Sant Celoni.

    ResponElimina
  2. hola, voldria saber quina solució hi ha perquè jo encara no ge rebut els meus llibres ni res a canvi i no se com comunicar-me en ells ni en algú que em pugui ajudar

    ResponElimina