diumenge, 20 d’octubre del 2013

24 d'octubre VAGA D'ESTUDIANTS: Defensem l'escola pública i en català!


El passat 10 d'octubre es va aprobar al Congreso de los Diputados amb els únics vots del PP la Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa, la setena reforma educativa en democràcia. La promocionen com la llei d'educació més ben feta i de més qualitat, però no han consultat a cap membre de la comunitat educativa i queda clar que segrega, mercantilitza i espanyolitza. Aquests són els trets principals de la llei contra la qual farem vaga:
SEGREGA:
 - Promou la segregació de l'alumnat amb la introducció als 15 anys d'itineraris en funció del rendiment acadèmic i també en funció del seu nivell econòmic. Es reintrodueix la revàlida feta per l'Estat en comptes de les PAU, on en comptes de mostrar el nivell dels estudiants es farà servir aquest nivell per classificar-los segons el seu grau d'assoliment de les competències bàsiques. Es faran proves a 3r i 6è de primària, 3r i 4t d'ESO i 2n de Batxillerat. 

 - Subvenciona les escoles que segreguen per sexes i retira l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania canviant-la per Religió, que adoctrina no precisament amb la igualtat de gènere.
MERCANTILITZA:
 - El coneixement es converteix en eina del progrés econòmic.
 - El centre educatiu es converteix en una espècie d'empresa on el director fa de gestor i tria els professors, i el consell escolar passa a tenir només una funció consultiva.
 - Es parla de l'educació en termes empresarials com: competitivitat, rendiment de comptes, eficiència, emprenedoria, estàndards per mesurar resultats...
ESPANYOLITZA:
 - Ataca frontalment el model d'immersió lingüística en català: el català passa a ser la quarta llengua, és considerada especialitat i queda reservada a unes poques assignatures.
 - La Generalitat haurà de pagar l'educació privada a les famílies que desitgin l'escolarització en castellà.

Animem a tot l’estudiantat a secundar la vaga i assistir a les diferents manifestacions d’arreu dels Països Catalans. Però també animem a entendre aquesta jornada com un dels punts àlgids d’una lluita que no s’atura, que és diària i constant si volem vèncer. Que cal que la organització de base de totes aquelles que estem preocupades pel nostre futur com a estudiants, com a poble i com a classe sigui el què trenqui amb tot allò que mercantilitzi i espanyolitzi el nostre futur.

Seguirem responent activament contra tot allò que ens afecti, i seguirem exercint la desobediència sobre tot allò que se’ns imposi!


El dijous 24 a les 10:30h concentració a la Plaça Major de Vic per mostrar el nostre rebuig a la LOMCE. NO ET QUEDIS A CASA!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada